Nieuwe voorzitster OCMW en nieuw gemeenteraadslid

Op 22 november 2016

Nieuwe OCMW-voorzitter Chris Van Haute en nieuw gemeenteraadslid Lesley Denis

Chris Van Haute uit Hoevenen wordt de nieuwe voorzitster van OCMW Stabroek. Hiermee is zij de 3de OCMW voorzitter voor N-VA bij aanvang van het 4de werkjaar. Ludo Verschueren startte de legislatuur als OCMW-voorzitter en werd later opgevolgd door Els Verbist.

Door de verhuis van huidig OCMW voorzitter Els Verbist  naar Essen moest N-VA op zoek naar een nieuwe voorzitter. Deze hebben zij gevonden in de persoon van Chris Van Haute. Chris, 48 jaar, is de echtgenote van  Tom Tilleman en woont in de Kerkstraat te Hoevenen. Samen hebben zij 3 kinderen.
Van opleiding is Chris programmeur analist, maart startte in 1988 bij de Generale Bank NV met opzet om te programmeren, maar de commerciële sector heeft haar gelokt en dat is nooit verdwenen.
“Ik was werkzaam als adviseur ondernemingen in het kantoor te Kapellen en dit voor een periode van 19 jaar tot ik  in 2007 ontslag nam om een nieuwe uitdaging aan te gaan, financiële hulpkreten van bedrijven alsook  particulieren en constructies rond bouwprojecten werden vervolgens mijn verhaal, met nadien als gevolg: een bedrijf samen met mijn echtgenoot Tom die loodgieter is.
“Tijdens mijn bankcarrière ben ik 10 jaar voorzitter geweest van het oudercomité van de Gemeentelijke Basisschool De Rekke. Ook in de Parochie te Hoevenen weten ze me te vinden en neem ik doopcatechese voor mijn rekening.” zegt Chris.
In de gemeenteraad is Van Haute ook aanwezig en kan haar interpellatie gevraagd worden, doch zij heeft geen stemrecht.

Lesley Denys
Als extra gemeenteraadslid ter vervanging van Els komt Lesley Denys. Lesley, 36 jaar, woont samen met haar man Sven De Villa en hun 8 jarige zoontje Robbe in de Wilgenlaan te Hoevenen. Tot 2011 werkte zij als administratie bediende, tot er bij haar moeder MSA werd vastgesteld. Ze besloot als Persoonlijk Assistent (PAB budget) voor haar ouders te zorgen. Lesley werkt als vrijwilligster bij de vzw Bring a Smile. “In 2012 werd aan mij gevraagd om op de lijst te staan van N-VA, op die manier kon ik immers mijn dromen najagen: er mee voor zorgen dat onze gemeente op sociaal vlak vooruitgaat.” zegt Lesley.

Vanaf 1 januari 2017 gaan beide dames aan de slag. 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is