Veelbelovende investeringen voor vlottere en veiligere mobiliteit in Stabroek

Op 1 april 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit

“Niet ondanks, maar dankzij de besparingen van de Vlaamse Regering kan minister van Mobiliteit Ben Weyts nu de nodige middelen uittrekken om flink te investeren in onze mobiliteit”, reageert  schepen van mobiliteit An Vanalme enthousiast op het meerjarenplan van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer. Er wordt immers €750.000 geïnvesteerd om het verkeer in Stabroek vlotter en veiliger te maken.

N-VA is altijd pleitbezorger geweest voor een gerichte aanpak van cruciale mobiliteitsvraagstukken, zoals de NX. Vlot en veilig verkeer zijn immers cruciaal voor de leefbaarheid en de economische ontwikkeling van onze regio. Onze N-VA afdeling heeft dit belangrijk lokaal dossier dan ook aangekaart bij Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts.

Onder impuls van minister Weyts trekt de Vlaamse Regering het budget voor wegeninfrastructuur vanaf 2017 met een derde naar omhoog. “De Vlaamse Regering heeft met gerichte besparingen de rekeningen op orde gezet”, aldus schepen An Vanalme. “Zo is er nu de nodige ruimte om in de komende jaren sterk en slim te investeren in onze wegen. Daar kan ook Stabroek de vruchten van plukken”.

Het meerjarenplan van het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer, een dienst van minister Weyts, leest als een lange lijst van belangrijke investeringen. Ook voor Stabroek zit er moois in de pijplijn: namelijk de NX. “Deze investering maakt het verkeer in onze gemeente vlotter en veiliger”, stelt An Vanalme vast.  “Vandaag investeren om morgen mobieler te zijn: zo zien wij het graag”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is