Wagenpark STABROEK meer milieuvriendelijk

Op 8 augustus 2017, over deze onderwerpen: Leefmilieu

Het Stabroekse gemeentebestuur heeft nieuwe milieuvriendelijke wagens in gebruik genomen. In totaal beschikt de gemeente nu over vijf exemplaren.

Stabroek engageerde zich om de CO2-uitstoot te verminderen. "Tegen 2020 zullen daarom alle gemeentelijke diesel- en benzinewagens ingeruild zijn voor elektrische wagens en voertuigen op aardgas", zegt burgemeester Rik Frans (N-VA). Sommige wagens zijn aangekocht met subsidies en andere heeft de gemeente zelf betaald. In totaal gaat het om ongeveer 50.000 euro. "De elektrische voertuigen zijn bestemd voor plaatselijk gebruik en hebben een actieradius van ongeveer 60 kilometer. Opladen gebeurt dagelijks buiten de diensturen. Daarnaast hebben we ook voertuigen op aardgas."

Als oplaadpunt plaatste de gemeente een slow-fill tankstation aan het gemeentemagazijn, met twee laadpompen, dat rechtstreeks is aangesloten op het aardgasnet. "Aardgas is goedkoper aan de pomp en de voertuigen zijn ook zuinig waardoor we in totaal 50 procent besparen op het brandstofbudget".
 

Elektrische fiets

In het verleden werden ook al één elektrische fiets en twee elektrische voertuigen aangekocht voor de dienstverplaatsingen. Die worden gevoed met 100 procent groene stroom en stoten geen CO2 of fijn stof uit. (FSE)

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is